همانطور که اخیرا ممکن است دیده باشید؛ دبی از زوایای بسیار متفاوتی در حال کار با پرینت سه بعدی است و ساخت و ساز پرینت سه بعدی در دبی به پیشرفت های چشمگیری رسیده است. در سال 2019 آن ها توانستند رکورد گینس بزرگترین سازه ی پرینت سه بعدی را به ثبت برسانند و در سال 2020 امارات توانست برای بار دیگر رکوردی در گینس ثبت کند اما این بار برای اولین ساختمان تجاری پرینت سه بعدی در جهان.
ممکن است به خاطر داشته باشید؛ همین چند هفته ی پیش بود که نسخه ی پرینت سه بعدی مجسمه ی داوود از میکل آنژ را در نمایشگاه 2020 دبی به نمایش گذاشتند.
علاوه بر این، دبی قصد دارد یک شهر پرینت سه بعدی مختص تحقیق و تبلیغ AM بسازد و ادعا کرده است تا سال 2030، ساخت 25% ساختمان های آن به پایان می رسد.
شاهزاده ی دبی نیز با هدف توسعه ی این اقدامات، برنامه ی Dubai 3D Printing Strategy را تشکبل داده است. از زیر مجموعه های این برنامه، 3D Printing Strategic Alliance است که نتیجه ی همکاری شرکای خصوصی، دانشگاهی و دولتی است.
یکی از این شرکای خصوصی، کمپانی 3DVinci Creations مقیم دبی است. عمده فعالیت این کمپانی پرینت برای آژانس های محلی با تمرکز بر سازه های معماری است.
تصویر زیر نشان می دهد که کمپانی چه طور با استفاده از داده های ماهواره ای/GIS توانسته، با متریال ماسه سنگ، برای TAQA، کمپانی آب و برق امارات، یک نقشه ی سه بعدی پرینت کند. این دست محصولات توسط شرکت های خدماتی و نظامی برای مأموریت های متنوعی چون آموزش اقدامات امنیتی، آموزش عملیاتی و برنامه ریزی استفاده می شوند.
ما با Edouard Baaklini، مؤسس 3DVinci Creations صحبت کردیم تا کمی با صحنه ی رو به رشد تکنولوژی AM در دبی آشنا شویم.
“هدف برنامه ی 3D Printing Strategic Alliance این است که دبی را تبدیل به مرکزی برای پرینت سه بعدی کند که انواع چاپ از پرینت فلزات تا پلاستیک و بتن را پوشش می دهد.” Baaklini
این مرکز قصد دارد تا بستری را برای ذینفعان محلی فراهم کند تا از تکنولوژی AM در حوزه های مختلف از اقتصادی تا علمی و تولید استفاده کنند.
3DVinci Creations بزرگترین فروشنده ی پرینترهای سه بعدی بتنی در دبی است؛ از این رو پرینترهای بتنی موضوع جالب توجهی شدند به خصوص با این پروژه ی بلندپروازانه ی چاپ یک چهارم از کل معماری منطقه در عرض 9 سال.
” ما مجهز به انواع پرینترهای بتنی هم از نوع دروازه ای و هم از نوع روباتیک هستیم.” Baaklini
“پرینت سه بعدی بتن در طی سالیان اخیر و با ساخت خانه هایی در سرتاسر دنیا، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دوسال پیش یک جست و جو در گوگل هیچ خبری از ساخت و ساز پرینت سه بعدی نمی داد.”
Baaklini در رابطه با آینده ی کاربردهای AM در زمینه ی مسکن سازی و ساخت و ساز، دو بازار بالقوه را پیش بینی می کند: بازاری برای خانه های سفارشی و طراحی شده و بازاری برای مسکن سازی کم هزینه و با تعداد زیاد که به شدت در سرتاسر دنیا مورد نیاز است.
“بیشترین هزینه ی پرینت ساختمان ها پرینتر نیست؛ یا حتی نیروی کار. بلکه همچنان مصالح و متریال مورد نیاز است؛ مانند افزودنی هایی چون خاکستر مگس جهت افزایش ماندگاری بتن پرینت سه بعدی.” Baaklini
“چالش اصلی کاهش هزینه ها است و نه تنها در متریال بلکه در روند کار. برای دستیابی به بالاترین میزان، از دیدگاه من بهتر است از ابتدا تا انتهای پروسه ی تولید را دقیقا مانند یک محصول در کارخانه مورد بررسی مجدد قرار دهیم.”
در واقع، رویکرد DFM با هدف کاهشزمان و هزینه در اینجا منطقی خواهد بود. هر چه بیشتر بسازید هزینه ی نسبی کمتری نیز باید صرف شود.
با این وجود چه میزان پروژه ی ساخت و ساز 25% دبی تا سال 2030 قابل دستیابی است؟
“قطعا قابل انجام است اما با چالش هایی نیز همراه خواهد بود؛ به خصوص که معماری و ساخت و ساز بسیار تحت تأثیر پندمیک قرار گرفته است؛ به انجام رساندن آن دستآورد فوق العاده ای خواهد بود.” Baaklini
“با به طور محلی سخت در تلاش هستیم تا کدهای ساختمانی AM را توسعه دهیم تا از این طریق به این هدف دست پیدا کنیم. به علاوه کمپانی های بسیاری نیز فناوری های جدید ارائه کرده اند که برای پیشرفت بسیار لازم و کارساز است. همه چیز به طور موازی در حال رخ دادن است و زمان، زمان خوبی برای پرینت بتن است.”
می توانید اطلاعات بیشتر در این زمینه را در این لینک مطالعه کنید.