راهنمای مشکلات پرینت سه بعدی

مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت

مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت
4/5 - (1 امتیاز)

یکی از رایج مشکلات در پرینت سه بعدی نجسبیدن لایه اوله به پلتفرم ساخت است. چسبیدن و اتصال لایه ی اول پرینت به بستر ساخت پرینتر از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا که پایه ای برای بقیه قسمت های قطعه است. اگر لایه اول به پلتفرم ساخت نچسبد، در مراحل بعدی پرینت مشکلاتی را ایجاد می کند. روشهای مختلفی برای حل مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت وجود دارد، از این رو ما در ادامه به چند مورد آن ها پرداخته ایم.

مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت

نگاره 1) مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت

راه حل های رایج رفع مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت

  • پلتفرم ساخت تراز نیست.

بسیاری از پرینترها شامل یک بستر پرینت قابل تنظیم با چندین پیچ یا دستگیره هستند که موقعیت بستر را کنترل می کنند. اگر پرینتر شما نیز این قابلیت را دارد و اولین لایه به خوبی به پلتفرم متصل نمی شود؛ اولین موردی را که باید کنترل کنید این است که بستر پرینتر شما صاف و یکدست است. در غیر این صورت ممکن است یک طرف آن شما خیلی نزدیک به نازل باشد، در حالی که طرف دیگر آن خیلی دور است. در نرم افزار Simplify3D تنظیماتی مرتبط با این موضوع وجود دارد. با رفتن به Tools> Bed Leveling Wizard و دنبال کردن دستورالعمل های روی صفحه، می توانید این تنظیمات را پیدا کنید.

  • نازل با فاصله ی زیادی از بستر شروع به کار می کند.

هنگامی که پلتفرم شما به درستی تراز شد، همچنان باید مطمئن شوید که نازل نسبت به پلتفرم ساخت در ارتفاع صحیحی قرار دارد. برای چسبندگی خوب به بستر ساخت و رفع مشکل عدم اتصال قطعه، باید فیلامنت کمی روی بستر فشرد شود. اگرچه می توانید با تغییر سخت افزار این میزان را تنظیم کنید، اعمال این تغییرات در نرم افزار Simplify3D معمولاً بسیار راحت تر (و دقیق تر!) است. برای این تنظیمات از قسمت ” Edit Process Settings”  وارد بخش G-Code tab شوید. با استفاده از Z-Axis Global G-Code Offset می توایند تنظیمات مختصری را در موقعیت نازل اعمال کنید. برای مثال، اگر برای Z-axis G-Code offset میزان G-Code -0.05 میلی متر وارد کنید، نازل 0.05 میلی متر نزدیکتر به بستر ساخت شما پرینت می کند. توجه داشته باشید که تنها تنظیمات کوچکی در این قسمت انجام دهید. هر لایه از قطعه ی شما معمولاً فقط حدود 0.2 میلی متر ضخامت دارد؛ بنابراین یک تنظیم کوچک تفاوت زیادی ایجاد می کند.

  • لایه ی اول با سرعت بالایی پرینت می شود.

هنگامی که لایه اول پلاستیک را بر روی بستر ساخت اکسترود می کنید، باید قبل از شروع لایه بعدی مطمئن شوید که پلاستیک قابلیت به اتصال به سطح را دارد. اگر لایه اول را خیلی سریع پرینت کنید، ممکن است پلاستیک زمان کافی برای اتصال به بستر ساخت را نداشته باشد. در Simplify3D از قسمت “Edit Process Settings” وارد بخش layer tab شوید. گزینه ای تحت عنوان “First Layer Speed” را مشاهده خواهید کرد. برای مثال، اگر سرعت لایه اول را 50٪ تعیین کنید، به این معنی است که لایه اول پرینت شما 50٪ کندتر از بقیه قسمت ها پرینت می شود.

  • تنظیمات دما یا خنک کننده

پلاستیک با خنک شدن، تمایل به جمع شدن دارد. برای مثال، قطعه ای به عرض 100 میلی متر را تصور کنید که با پلاستیک ABS پرینت می شود. اگر دستگاه اکسترودر این پلاستیک را در دمای 230 درجه سانتیگراد اما روی یک بستر ساخت سرد اکسترود کند، احتمالاً پلاستیک پس از خروج از نازل داغ به سرعت خنک می شود. برخی از پرینترها همچنین دارای فن های خنک کننده هستند که هنگام استفاده از این فرآیند خنک سازی سرعت بیشتری می گیرند. اگر این قطعه ی پرینت شده با ABS تا دمای اتاق 30 درجه سرد شود، قطعه عرض 100 میلی متر تقریبا 1.5 میلی متر کوچک می شود! از این رو، پلاستیک با خنک شدن از پلتفرم ساخت جدا می شود. اگر در ابتدا لایه ی اول به بستر چسبیده بود اما بعد از خنک شدن از بستر متوجه مشکل عدم اتصال قطعه شدید، ممکن است مشکل از درجه حرارت و تنظیمات خنک کننده باشد.

بسیاری از پرینترهایی که برای پرینت مواد با درجه حرارت بالا مانند ABS در نظر گرفته شده اند، برای جلوگیری از این مشکل، به یک بستر حرارت دیده مجهز هستند. اگر بستر حرارت ببیند تا دمای قطعه را در حد 110 درجه سانتیگراد حفظ کند، لایه اول را گرم نگه می دارد تا کوچک نشود. PLA می تواند به بستری با دمای 60-70 درجه به خوبی متصل شود، در حالی که اگر دمای بستر تا 100-120 درجه سانتیگراد باشد، ABS به طور کلی بهتر عمل می کند. در Simplify3D از قسمت “Edit Process Settings” وارد بخش Temperature tab شوید. بستر ساخت حرارت دیده ی خود را از لیست سمت چپ انتخاب کرده و سپس تنظیمات دما را برای لایه اول ویرایش کنید.

جهت رفع مشکل عدم اتصال قطعه، اگر پرینتر تان دارای فن خنک کننده است، می توانید آن را برای چند لایه اول پرینت غیرفعال کنید تا لایه های اولیه خیلی زود خنک نشوند. برای این تنظیمات می توانید از قسمت “Edit Process Settings” وارد بخش Cooling tab شوید. می توانید تنظیمات سرعت فن را در سمت چپ تنظیم کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید اولین لایه با فن غیر فعال شروع شود و پس از رسیدن به لایه 5، فن را کاملاً روشن کنید. اگر از پلاستیک ABS استفاده می کنید، رایج نیست که فن را برای کل پرینت غیرفعال نگه دارید، بنابراین وارد کردن یک نقطه تنظیم کافی است (لایه 1 با 0٪ سرعت فن). اگر در فضای خنک کار می کنید، ممکن است بخواهید پرینتر خود را عایق بندی کنید تا از رسیدن باد به قطعه جلوگیری شود.

  • سطح پلتفرم ساخت (نوار ، چسب و مواد)

پلاستیک های مختلف تمایل به چسبندگی بهتر به مواد مختلف دارند. به همین دلیل، بسیاری از پرینترها از مواد مخصوص پلتفرم ساختd استفاده می کنند که برای متریال آنها بهینه شده است. به عنوان مثال، چندین پرینتر از یک صفحه BuildTak در بالای بستر خود استفاده می کنند که به خوبی به PLA می چسبد. سایر تولیدکنندگان بستر شیشه ای حرارتی مانند شیشه بوروسیلیکات را انتخاب می کنند که در صورت گرم شدن برای پرینت ABS بسیار خوب عمل می کند. اگر می خواهید مستقیماً روی این سطوح پرینت کنید، همیشه بهتر است قبل از شروع پرینت مطمئن شوید که سکوی ساخت شما عاری از گرد و غبار، چربی یا روغن است. تمیز کردن تخت پرینت با مقداری آب یا الکل ایزوپروپیل می تواند تآثیر بسزایی بگذارد.

اگر پرینتر تان از متریال مخصوص پلتفرم ساخت برای کمک به چسبندگی برخوردار نیست، هنوز هم گزینه هایی دارید! خوشبختانه، چندین نوع نوار وجود دارد که به خوبی به متریال های پرینت سه بعدی رایج می چسبند. نوارهای چسب را می توان به سطح پلتفرم ساخت چسباند و اگر می خواهید با ماده دیگری پرینت کنید، به راحتی جدا یا جایگزین کرد. به عنوان مثال، PLA تمایل دارد به خوبی به نوار نقاش آبی بچسبد در حالی که ABS بهتر به نوار کاپتون می چسبد (به اصطلاح دیگر، فیلم Polyimide). بسیاری از کاربران همچنین با استفاده از چسب یا اسپری موقت بر روی بسترهای پرینت شان به نتایج خوبی دست یافته اند. از جمله اسپری مو، چسب و …

  • Brims و Rafts

چنانچه هیچکدام از گزینه های پیشین برای رفع مشکل عدم اتصال قطعه ی پرینت سه بعدی به پلتفرم پرینت کارساز نبودند یا مدل سه بعدی از سطح کافی برای اتصال به بستر برخوردار نیست؛ Simplify3D شامل گزینه هایی است که می تواند کمک کننده باشند. یکی از این گزینه ها ” brim” نامیده می شود. لبه یا همان brim حلقه های اضافی را در اطراف قسمت خارجی مدل شما اضافه می کند، مانند کلاه لبه دار. برای فعال سازی این گزینه می توانید از قسمت “Additions” گزینه ی “Use Skirt / Brim” را فعال کنید. Simplify3D همچنین به کاربران این امکان را می دهد تا زیر قطعه ی خود یک raft  اضافه کنند، که می تواند برای ایجاد سطح بزرگتر برای چسبندگی بستر نیز استفاده شود.

اگر همچنان با مشکلات پرینت سه بعدی رو برو هستید، پیشنهاد میکنیم راهنماهای دیگر ما را مشاهده نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *