مقالات پرینت سه بعدی

اولین ایمپلنت استخوان تالوس پرینت سه بعدی

نکروز آواسکولار تالوس (AVN)
میزان رضایت شما

اداره ی غذا و داروی آمریکا (FDA) به تازگی اولین ایمپلنت استخوان تالوس پرینت سه بعدی که Patient Specific Talus Spacer نام دارد را تأئید کرده است. این قطعه به ویژه برای افرادی که دچار مشکل نکروز آواسکولار تالوس هستند؛ مناسب است. Patient Specific Talus Spacer اولین ایمپلنت استخوان تالوس شخصی سازی شده ی پرینت سه بعدی است که از آلیاز کبالت کرومیوم ساخته شده است. هر قطعه با استفاده از تصاویر CT : Computed Tomography مدل سازی می شود تا کاملا متناسب آناتومی بیمار باشد.

اولین ایمپلنت استخوان تالوس پرینت سه بعدی

نگاره 1) اولین ایمپلنت استخوان تالوس پرینت سه بعدی

تالوس استخوان واقع در مچ پا و رابط زانو و کف پا است. چنان چه منبع خون تالوس خالی شود؛ بافت اطراف این استخوان می میرد و سبب بروز مشکلی تحت عنوان نکروز آواسکولار تالوس (AVN) می شود.در اکثر موارد AVN نتیجه ی یک در رفتگی، شکست و یا جراحت ناگهانی است که مانع خون رسانی به بافت استخوانی می شود. این عارضه ای بسیار جدی است که در صورت عدم درمان، سبب فروپاشی کامل و یا جزئی استخوان می شود. جهت پیشگیری از این مسئله و همچنین دردهای همراه آن، دو درمان اصلی وجود دارد: مفصل پا و مچ در هم ادغام شوند که حرکت مفصل را متوقف می کند؛ دومین مورد قطع عضو از زیر زانو است. این ایمپلنت پرینت سه بعدی یک جایگزین مفصلی است که پتانسیل بهبود کیفیت زندگی بیمار پس از جراحی را در مقایسه با روش هاس سنتی دارد.

نکروز آواسکولار تالوس (AVN)

نگاره 2) نکروز آواسکولار تالوس (AVN)

” نکروز آواسکولار مچ پا از مشکلات نادر اما بسیار جدی است که ممکن است سبب فلج شدن مچ پا و گاها قطع عضو شود.” Raquel Peat مدیر اجرایی دپارتمان ارتوپد FDA

“درمانی که امروز در دست داریم به بیماران فرصتی برای کاهش دردها، حفظ گستره ای از حرکت در این ناحیه و بهبود کیفیت زندگیشان می دهد.”

تأئید این سازمان بر اساس نتایج به دست آمده از تجربه ی 32 بیمار که جراحی ایمپلنت تالوس داشتند حاصل شده است. پیش از جراحی بیماران دردهای متوسط تا به شدید را تجربه می کردند. سه سال پس از جراحی نه تنها میانگین دردی که بیماران تجربه می کردند به میزان خفیف تقلیل یافته بود بلکه این افراد گستره ی افزون تری از حرکت در این ناحیه را نیز تجربه کرده بودند. تنها 3 نفر از این 32 نفر به جراحی جدد نیاز پیدا کرده بودند و رایج ترین عارضه ی جانبی این ایمپلنت را درد و بافت اسکار در محل جراحی گزارش داده بودند. FDA این ایمپلنت را به عنوان دستگاه استفاده ی بشر دوستانه (HUD) معرفی کرده است که بیماران را از مزایایی در درمان و تشخیص بیماری ای که کمتر از 8000 نفر در آمریکا سالانه دچار و یا تحت تأثیر آن هستند؛ بهره مند می سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *