راهنمای مشکلات پرینت سه بعدی

مشکل لرزش و زنگ در پرینت سه بعدی

مشکل لرزش و زنگ در پرینت سه بعدی
4/5 - (1 امتیاز)

یکی از مشکلات رایج در پرینت سه بعدی مشکل لرزش و زنگ می باشد.  زنگ یا (ringing) یک پترن موج دار است که بر اثر لرزش روی سطح پرینت ظاهر می شود. به طور معمول این پترن را زمانی که اکسترودر به طور ناگهانی تغییر جهت می دهد می توان مشاهده کرد. برای مثال اگر مکعبی 20 میلی متری پرینت می کنید؛ هربار که اکسترودر وجه دیگری از مکعب را پرینت کند، باید تغییر جهت دهد. این تغییر جهت ناگهانی اکسترودر ممکن است سبب لرزش و در نتیجه مشکل لرزش و زنگ در پرینت سه بعدی شود. در ادامه به رایج ترین علل این مشکل و بررسی آن ها می پردازیم.

مشکل لرزش و زنگ در پرینت سه بعدی

نگاره 1) مشکل لرزش و زنگ در پرینت سه بعدی

علل رایج و راه حل ها

  • پرینت با سرعت بیش از حد بالا

رایج ترین علت وقوع مشکل لرزش و زنگ، سرعت بالای پرینتر است. هنگامی که پرینتر تغییر جهت دهد این حرکات سریع نیروی افزونی ایجاد می کنند که سبب لرزش در مدل می شود. در نرم افزار Simplify3D برای کاهش سرعت پرینتر می توانید از قسمت “Edit process settings”، وارد بخش speeds tab شوید. باید تنظیمات مورد نظرتان را در قسمت “default printing speed” و “X/Y Axis movement speed” اعمال کنید. اولین مورد سرعت هر گونه حرکت اکسترودر در حال اکسترود پلاستیک را کنترل می کند و دومین مورد سرعت حرکات سریع در حالی که هیچ پلاستیکی اکسترود نمی شود را تنظیم می کند. ممکن است برای تأثیر بیشتر نیاز به تنظیم هر دو مورد داشته باشید.

  • شتاب سیستم عامل

سیستم عاملی که قسمت های الکترونیک پرینتر سه بعدی شما را اجرا می کند معمولا کنترل های شتابی دارد که از تغییر ناگهانی جهت جلوگیری می کنند. کنترل های شتاب باعث می شوند پرینتر به آرامی افزایش سرعت دهد و قبل از تغییر جهت به آرامی کاهش سرعت داشته باشد. این عملکرد به منظور جلوگیری از مشکل رینگینگ ضروری است. چنانچه کار با سیستم عامل پرینتر برای شما راحت باشد؛ می توانید میزان شتاب را کاهش دهید تا سرعت به تدریج تغییر کند. این می تواند به کاهش مشکل لرزش و زنگ کمک کند.

  • مشکلات مکانیکی

چنانچه هیچ کدام از موارد پیشین در رفع مشکل تان کارساز نبود؛ باید به دنبال مشکلات مکانیکی بگردید. برای مثال، ممکن است پیچی در جایی شل شده باشد یا قلابی شکست باشد. پرینتر تان را در هنگام کار به دقت بررسی کنید تا منشع مشکل را بیابید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *